Over Chantal Groenewold

Dat het lichaam fascinerend is, dat wist ik al van jongs af aan. Had ik een wondje? Dan herstelde het weer. Brak ik iets? Dan groeide het weer aan elkaar. Het lichaam dat zichzelf repareert… wat vond ik dat geweldig.

Maar soms heeft het lichaam een klein beetje extra hulp nodig. Daar kwam ik achter toen ik in mijn puberteit tijdens sporten geblesseerd raakte en naar de fysiotherapeut moest. Zij stuurde mij door naar de osteopaat en na een paar behandelingen sportte ik weer zonder pijn. Vanaf toen wist ik het: osteopathie is interessant.

Na het halen van mijn vwo-diploma koos ik voor de opleiding fysiotherapie in Groningen. Dus niet voor osteopathie. Dat deed ik bewust om eerst een goede basis te krijgen van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Toen ik na vier jaar afgestudeerd was begon ik meteen met werken in een praktijk voor fysiotherapie

Twee collega’s daar vertelden over de studie osteopathie die zij volgden naast het werken als fysiotherapeut. Ik was meteen verkocht. Dat wilde ik ook. Want hoe mooi het werk van een fysiotherapeut ook is, ik merkte steeds vaker dat ik niet alle klachten van mensen kon oplossen. Ze kwamen vaak terug met dezelfde klacht. Ik wilde nog meer verdieping, zodat ik echt op zoek kon naar de oorzaak van de klachten.

De opleiding tot osteopaat volgde ik aan de International Academy of Osteopathy in Zeist. Tijdens die vijfjarige opleiding vielen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Ik leerde nog veel meer over het menselijk lichaam en vooral over hoe de stukjes met elkaar verbonden zijn. Eindelijk kon ik mensen beter helpen.

Osteopathie is het oplossen van een puzzel. Iets wat ik dagelijks met heel veel plezier doe. Wat is de herkomst van de pijn? Hoe kan ik een klacht zo goed mogelijk aanpakken? Mensen écht helpen. Ik geniet ervan.

Het is een cliché maar oh zo waar: elk mens is uniek. Lichamelijk en psychisch. En daardoor ook elke klacht. Daarom verdient iedereen een persoonlijke en unieke behandeling.

Met mijn enthousiasme, leergierigheid en doorzettingsvermogen zet ik mij voor 100% in voor iedereen die zich wil laten behandelen. Ik blijf mezelf ontwikkelen door kennisuitwisseling met vakgenoten en het volgen van aanvullende opleidingen. Want één ding is zeker; een osteopaat is nooit uitgeleerd

Heb je mijn hulp nodig? Of heb je een vraag? Neem gerust contact op, dan bespreken we samen wat ik voor je kan doen.

Osteopaat Hasselt, Zwolle, Zwartsluis, Genemuiden, Kampen